Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος

25 Μαρτίου, 2023

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος. Η Σοκολάτα Γάλακτος είναι ένα στερεό σοκολατένιο γλυκό που περιέχει τα ίδια συστατικά με τη μαύρη σοκολάτα. Τα συστατικά αυτά είναι: κακαόμαζα, βούτυρο κακάο, ζάχαρη, γάλα ή στέρεα υπολείμματα γάλακτος.

Το ποσοστό της κακαόμαζας είναι κατά μέσο όρο στο 35%. Η Σοκολάτα Γάλακτος συνήθως περιέχει 20% λίπος γάλακτος, που την καθιστά μια όχι και τόσο υγιεινή επιλογή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχει η Σοκολάτα Γάλακτος αναστέλλουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κακάο.

Ακόμη περιέχει ζάχαρη, βούτυρο κακάο, λεκιθίνη σόγιας-γαλακτωματοποιητής, βανίλια και άλλα συστατικά. Η κατανάλωση της Σοκολάτας Γάλακτος είναι ο τύπος σοκολάτας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση από τα άλλα είδη σοκολάτας Μαύρη, Λευκή, Ruby.

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Σοκολάτα Γάλακτος Ιστορία

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος. Στην προκολομβιανή εποχή αλλά και στην εισαγωγή της σοκολάτας στη Δυτική Ευρώπη, πωλούσαν και κατανάλωναν τη σοκολάτα ως ρόφημα. Η λέξη σοκολάτα έφτασε στην αγγλική γλώσσα περίπου το 1600 και αρχικά περιέγραφε τη μαύρη σοκολάτα.

Η λέξη προέρχεται από το xocolātl, από τα Ναχουάτλ, τη γλώσσα των Αζτέκων, επηρεασμένη από τη λέξη chocol των Μάγια Γιουκατάκ, “καυτό”, με τη λέξη atl των Ναχουάτλ, “νερό”. Η πρώτη χρήση του όρου “σοκολάτα γάλακτος” έγινε για ένα ρόφημα που έφτασε στο Λονδίνο από την Τζαμάικα το 1687.

Το 1875 ο Ελβετός εφευρέτης Daniel Peter συνδύασε επιτυχώς το κακάο και το συμπυκνωμένο γάλα και εφέυρε τη μπάρα σοκολάτας γάλακτος. Η Σοκολάτα Γάλακτος έγινε κυρίαρχη στις αρχές του εικοστού αιώνα προκαλώντας δραματική αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης κακάο.

Σοκολάτα Γάλακτος και Νουγκάτα

Η Σοκολάτα Γάλακτος συνδυάστηκε με συστατικά, όπως η νουγκάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ακόμη κατηγορία με μεγάλη ποικιλία από μπάρες σοκολάτας.

Σοκολάτα με νουγκάτα

Η νουγκάτα είναι μια οικογένεια γλυκισμάτων με ζάχαρη ή μέλι, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς π.χ αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια και καρύδια macadamia, χτυπημένα ασπράδια αυγών και μερικές φορές με ψιλοκομμένα ζαχαρωτά φρούτα. Η συνοχή της νουγκάτας είναι μαστιχωτή και ταιριάζει γευστικά με τη Σοκολάτα Γάλακτος. Ταιριάζει όμως και με τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας Μαύρη, Λευκή, Ruby.

Πηγή: Wikipedia

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου

Σοκολάτα

Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα

Ιδανική Σοκολάτα-Μαγειρική Gourmet

Ιδιότητες Σοκολάτας στη Μαγειρική

Σοκολάτα Συνδυασμός Μπαχαρικών & Τυριών

Μαγειρική Gourmet Λευκή Σοκολάτα

Διαφορές Cocoa & Cacao powder

Αντικαθιστώντας το Cocoa με Cacao

Ruby Σοκολάτα είναι διαφορετική?

Είδη Σοκολάτας: Ruby

Ruby Σοκολάτα πως Παρασκευάζεται

Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Μαύρη

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος

Λευκή Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας Λευκή

Είδη Σοκολάτας: Ολλανδική

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close