Διαφορές Cocoa & Cacao powder

28 Φεβρουαρίου, 2023

Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα

Διαφορές μεταξύ Cocoa powder & Cacao powder Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea coffeechocotea&more.com

Διαφορές μεταξύ Cocoa powder & Cacao powder. Τα δύο είδη κακάο μοιάζουν πολύ όταν τα βλέπουμε στα ράφια των καταστημάτων. Στην πραγματικότητα όμως διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Ξεκινούν και τα δύο είδη ως κόκκοι του καρπού του δέντρου Theobroma cacao. Αρχικά διαχωρίζουν τους κόκκους από το λιπαρό μέρος τους, που είναι το γνωστό βούτυρο κακάο. Μετά τη συγκομιδή τους, αφήνουν τους κόκκους κακάο-Cacao ώστε να γίνει η ζύμωση για να αναπτύξουν γεύση και υφή.

Η σκόνη κακάο-Cocoa powder και η σκόνη κακάο-Cacao powder μοιάζουν πολύ. Η επεξεργασία τους όμως είναι τελείως διαφορετική. Η επεξεργασία του κακάο-Cocoa γίνεται σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από εκείνη στο κακάο-Cacao. Συχνά το συσκευασμένο κακάο-Cocoa περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Cacao Powder

Η παρασκευή του κακάο-Cacao powder γίνεταπό κόκκους που έχουν ζυμωθεί αλλά δεν έχουν καβουρδιστεί. Οι κόκκοι ψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια αλέθονται σε σκόνη. Το αποτέλεσμα είναι μια σκόνη που είναι πικρή στη γεύση με υψηλό θρεπτικό περιεχόμενο.

Διαφορές μεταξύ Cocoa powder & Cacao powder. Η σκόνη κακάο-Cacao powder συχνά αναγράφει στη συσκευασία της vegan, επειδή έχει γίνει ελάχιστη επεξεργασία χωρίς πρόσθετα. Ακόμη πρέπει να αναφέρουμε τα Cacao nibs, δηλαδή τα αποξηραμένα και ζυμωμένα κομμάτια των κόκκων κακάο-Cacao. Αυτά τα χρησιμοποιούμε συχνά ως επικάλυψη σε ψημένα προϊόντα.

Cocoa Powder

Η σκόνη κακάο-Cocoa παρασκευάζεται από κόκκους κακάο που έχουν υποστεί ζύμωση και καβούρντισμα. Στη συνέχεια υποβάλλονται σε επιπλέον επεξεργασία σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από ότι στο κακάο-Cacao. Αυτό αλλάζει τη μοριακή δομή του κόκκου κακάο, μειώνοντας την περιεκτικότητα του σε ένζυμα. Το αποτέλεσμα στο τελικό προιόν είναι μια λιγότερο πικρή, ελαφρώς πιο σκούρα σκόνη που έχει χάσει μέρος της θρεπτικής της αξίας.

Όταν αγοράζετε κακάο σε σκόνη, πρέπει πάντα να διαβάζετε με προσοχή την ετικέτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ποιό ακριβώς προιόν αγοράζετε, αλλά και τι σας προσφέρει σε θρεπτικά συστατικά και ποιότητα.

Το κακάο-Cocoa είναι αρκετά φθηνότερο στην τιμή από το κακάο-Cacao όμως αξίζει να προτιμήσουμε το ακριβότερο κακάο-Cacao με τα πραγματικά οφέλη για την υγεία.

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου

  Σοκολάτα

Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα

Ιδανική Σοκολάτα-Μαγειρική Gourmet

Ιδιότητες Σοκολάτας στη Μαγειρική

Σοκολάτα Συνδυασμός Μπαχαρικών & Τυριών

Αντικαθιστώντας το Cocoa με Cacao

Μαγειρική Gourmet Λευκή Σοκολάτα

Ruby Σοκολάτα είναι διαφορετική?

Είδη Σοκολάτας: Ruby

Ruby Σοκολάτα πως Παρασκευάζεται

Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Μαύρη

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος

Λευκή Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Λευκή

Είδη Σοκολάτας: Ολλανδική

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close