Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

16 Μαρτίου, 2023
Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα Ruby Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea coffeechocotea&more.com4

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας. Η Ruby Σοκολάτα προσφέρει Οφέλη Υγείας όπως και οι υπόλοιπες σοκολάτες: Μαύρη Σοκολάτα, Σοκολάτα Γάλακτος και Λευκή Σοκολάτα ανάλογα με την ποσότητα αντιοξειδωτικών βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχουν.

Ruby Chocolate bean

Παρασκευάζεται από κόκκους κακάο του καρπού του κακαόδεντρου Ruby με το ρουμπινί χρώμα, χωρίς να έχει υποστεί καμία γενετική τροποποίηση. Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες, τα οποία επηρεάζουν θετικά τη συνολική υγεία.

Ανθοκυανίνες Οφέλη

Οι ανθοκυανίνες είναι μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών οι οποίες δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα σε πολλές ποικιλίες μούρων, αλλά και σε άλλα είδη φρούτων, λαχανικών, λουλουδιών και στους κόκκους των καρπών του κακαόδεντρου Ruby.

Οι ανθοκυανίνες είναι πολυφαινολικές (αντιοξειδωτικές) ενώσεις, οι οποίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Πολλαπλές εργαστηριακές έρευνες και κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι οι ανθοκυανίνες:

  • Μειώνουν την πηκτικότητα των αιμοπεταλίων και εμποδίζουν με αυτόν τον τρόπο τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Οι θρόμβοι προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια, πνευμονική εμβολή, περιφερειακή αγγειακή νόσο και καρδιακή προσβολή.
  • Αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL).
  • Εμποδίζουν την οξείδωση της κακής χοληστερίνης (LDL).
  • Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που καταστρέφουν τα κύτταρα και επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης.
  • Ρυθμίζουν τα ένζυμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν λιγότερες φλεγμονώδεις αντιδράσεις που προκαλούν πόνο και αποτελούν έναυσμα για άλλες ασθένειες.

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας.  Έρευνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ – Υπηρεσία Γεωργικών Ερευνών δείχνει ότι τα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, είτε τα καταναλώνουμει ως φρέσκα, μαγειρεμένα, κατεψυγμένα ή ως προϊόντα χυμού, διατηρούν τα αντιοξειδωτικά τους οφέλη.

Φλαβονοειδή Οφέλη

Τα φλαβονοειδή είναι ευεργετικά για την υγεία. Έχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και παίζουν ρόλο στην πρόληψη ασθενειών.

Ruby Σοκολάτα Φλαβονοειδή Οφέλη Υγείας Συνταγές Μαγειρικής Ποτών & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα & Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com
Φλαβονοειδή Οφέλη Υγείας

Έχουν ιδιότητες παρόμοιες με των βιταμινών C και E. Τα αντιοξειδωτικά αντιδρούν χημικά με τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που προκαλούν βλάβες στο γενετικό υλικό των κυττάρων. Έτσι τις κάνουν αδρανείς και αβλαβείς για το κύτταρο και τον οργανισμό γενικότερα.

Μια σειρά μελετών έχουν αποδείξει τις θετικές επιδράσεις των φλαβονοειδών στην υγεία. Αυτές είναι: η καταπολέμηση φλεγμονών και του εγκεφάλου από νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως νόσος Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, Άνοια. Η ανακοπή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, η προστασία της καρδιάς, η πρόληψη και αντιμετώπιση Διαβήτη τύπου 2

Έρευνα απέδειξε ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών είχε άμεση σύνδεση με τη μακροζωία. 

Τα φλαβονοειδή αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν, την νοητική λειτουργία. Έρευνα του 2007 στο American Journal of Epidemiology το πιστοποιεί.

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας. Η Ruby σοκολάτα είναι λιγότερο γλυκιά από άλλους τύπους σοκολάτας. Είναι ξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές χωρίς πολλή κατανάλωση ζάχαρης ή υπερβολικές θερμίδες.

Μελέτη (που δημοσιεύτηκε στο Food in Health and Disease, scientific-professional journal of nutrition and dietetics (2019) 8 (2) 89-96), απέδειξε ότι η Ruby Σοκολάτα ανάλογα με τις φλαβαν-3-όλες και τις προανθοκυανίδες που περιέχει, κατατάσσεται αμέσως μετά την μαύρη Σοκλάτα και πριν από την Σοκολάτα γάλακτος.

RUBY CHOCOLATE – BIOACTIVE POTENTIAL AND SENSORY QUALITY CHARACTERISTICS COMPARED WITH DARK, MILK AND WHITE CHOCOLATE Department of Food Engineering, Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, National Institute of Agronomy, Food Science and Environment, Agrosup Dijon, France original scientific paper.

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου

Σοκολάτα

Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα

Ιδανική Σοκολάτα-Μαγειρική Gourmet

Ιδιότητες Σοκολάτας στη Μαγειρική

Σοκολάτα Συνδυασμός Μπαχαρικών & Τυριών

Διαφορές Cocoa & Cacao powder

Αντικαθιστώντας το Cocoa με Cacao

Μαγειρική Gourmet Λευκή Σοκολάτα

Ruby Σοκολάτα είναι διαφορετική?

Είδη Σοκολάτας: Ruby

Ruby Σοκολάτα πως Παρασκευάζεται

Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Μαύρη

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος

Λευκή Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Λευκή

Είδη Σοκολάτας: Ολλανδική

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close