Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας

21 Μαρτίου, 2023
Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη υγείας της Μαύρης Σοκολάτας για την υγεία. H γλυκιά και κρεμώδης Σοκολάτα Γάλακτος, ενώ περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και γάλα, είναι ευεργετική για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και την ανάπτυξη ισχυρότερων οστών λόγω των αντιοξειδωτικών και του ασβεστίου που περιέχει.

Σύμφωνα με την έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, η Σοκολάτα Γάλακτος έχει οφέλη. Η έρευνα περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της ανάλυσης παρακολούθησης 20.951 ατόμων για 12 χρόνια. Έχουν συμπεριλάβει και την ανασκόπηση των δημοσιευμένων εργασιών παγκοσμίως σχετικά με τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και των καρδιαγγειακών παθήσεων, με συγκέντρωση 158.000 ατόμων.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι “όχι μόνο τα φλαβονοειδή της σοκολάτας, αλλά και άλλες ενώσεις, που υπάρχουν στα συστατικά του γάλακτος, όπως το ασβέστιο ή τα λιπαρά οξέα, μπορεί να είναι η αιτία αυτών των οφελών”.
Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη σοκολάτα έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στο μέλλον και ότι η κατανάλωση της Σοκολάτας Γάλακτος συνδέεται με υγιεινές συνήθειες. Όσοι συμετείχαν στη μελέτη κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα ήταν νεαροί στην ηλικία, λιγότερο υπέρβαροι, με μικρότερη αρτηριακή πίεση και πιο αθλητικοί.
Η κατανάλωση σοκολάτας συμβάλλει στο “χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υγιής καρδιά

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν έως και 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ή μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα, έχουν 11% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο ή να υποφέρουν από άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα. Τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που περιέχει τόσο η μαύρη σοκολάτα όσο και η σοκολάτα γάλακτος βοηθούν στην τόνωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και στο υπόλοιπο σώμα και συνολικά εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

Οι φλαβονόλες βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Εμποδίζουν τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους και να σχηματίσουν θρόμβους, τον κύριο λόγο που προκαλεί το εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην περίπτωση της σοκολάτας γάλακτος, τα οφέλη μπορεί επίσης να έχουν σχέση με τα συστατικά του γάλακτος, δηλαδή το ασβέστιο και τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στη σοκολάτα.

Βελτιωμένες εγκεφαλικές λειτουργίες

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας. Όπως ακριβώς η Μαύρη Σοκολάτα, έτσι και η Σοκολάτα Γάλακτος περιέχει μαγνήσιο – ένα από τα σημαντικά μέταλλα του ανθρώπινου σώματος. Είναι απαραίτητο για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Μισή πλάκα μαύρης σοκολάτας περιέχει 23% μαγνήσιο ενώ μισή πλάκα Σοκολάτας Γάλακτος περιέχει μόνο 7%. Αν και το ποσοστό είναι πιο μικρό, εξακολουθεί να δρα ευεργετικά και να βελτιώνοντας τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Επιπλέον, η περιεκτικότητα της σοκολάτας γάλακτος σε καφεΐνη συμβάλλει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, της εγρήγορσης και της απόδοσης. Η κατανάλωση μόλις 2 τετραγώνων Σοκολάτας Γάλακτος την ημέρα βοηθά στη σημαντική βελτίωση της γνωστικής δραστηριότητας.

Αποτρέπει τα κρυολογήματα

Η περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο στη μαύρη σοκολάτα και στη σοκολάτα γάλακτος είναι σχεδόν ίδια. Αυτό το μέταλλο βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη του βήχα, του κρυολογήματος και του πυρετού. Ενισχύει τη φυσική ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις ασθένειες και να καταπολεμά πληθώρα ιών, βακτηρίων και αλλεργιογόνων. Επιπλέον, τα φυσικά αντιοξειδωτικά φαινολικά που περιέχει η σοκολάτα γάλακτος ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βελτιώνει το δέρμα και τα μαλλιά

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας Μαγειρική Gourmet Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Ένα από τα εκπληκτικά οφέλη υγείας της Σοκολάτας Γάλακτος είναι ότι σας βοηθά να αποκτήσετε όμορφο δέρμα και μαλλιά. Το βούτυρο κακάο το χρησιμοποιούν συνήθως σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες, βάλσαμα και κεριά.

Η κατανάλωση μικρής ποσοτήτας σοκολάτας μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να προάγει την ανάπτυξη και την πύκνωση των μαλλιών προωθώντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι μία από τις πιο “νόστιμες” φυσικές θεραπείες που βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, και κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί.

Σταματά τη φθορά των δοντιών

Η δημοφιλής πεποίθηση είναι ότι η σοκολάτα βλάπτει τα δόντια και είναι λάθος. Στην πραγματικότητα η Μαύρη Σοκολάτα και η Σοκολάτα Γάλακτος βελτιώνουν την υγεία των δοντιών και αποτρέπουν τη φθορά τους διότι περιέχουν τη διεγερτική ένωση θεοβρωμίνη.

Η θεοβρωμίνη σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών και λειτουργεί καλύτερα από το φθόριο. Το προστατευτικό στρώμα που σχηματίζει η θεοβρωμίνη προστατεύει τα δόντια από τη διάβρωση που προκαλούν τα οξέα. Το κακάο που υπάρχει στη σοκολάτα γάλακτος βοηθά και στην καταπολέμηση των βακτηρίων του στόματος. Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε εντελώς τα οφέλη της σοκολάτας για υγιή δόντια είναι να τρώτε μετά το γεύμα ένα τετράγωνο κομμάτι σοκολάτας.

Ισχυρότερα οστά

A Melancholy Skeleton Memento Mori, approximately 1650, Rubenstein Library

Η σοκολάτα γάλακτος και η λευκή σοκολάτα υπερισχύουν έναντι της μαύρης σοκολάτας σε ό,τι αφορά το ασβέστιο. Τόσο η σοκολάτα γάλακτος όσο και η λευκή σοκολάτα περιέχουν υψηλό ποσοστό ασβεστίου, εξαιρετικά ευεργετικό για υγιή οστά. Η βελτίωση της παροχής ασβεστίου στα οστά είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας γάλακτος.

Το ασβέστιο είναι το πιο σημαντικό μέταλλο για το ανθρώπινο σώμα. Τα κύτταρα του σώματος απαιτούν ασβέστιο για τη λειτουργία τους. Το ίδιο και η καρδιά, οι μυς και το νευρικό σύστημα. Eίναι το βασικό δομικό στοιχείο για την υγεία των οστών, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Μισή μπάρα σοκολάτας γάλακτος περιέχει 8% ασβέστιο, που συμβάλλει στη βελτίωση και ενίσχυση της οστικής αντοχής και πυκνότητας. Συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καταγμάτων και οστεοπόρωσης στους ηλικιωμένους.

Πλούσιο διατροφικό περιεχόμενο

Έναςεπιπλέον λόγος για να συμπεριλάβετε τη σοκολάτα γάλακτος στη λίστα με τις υγιεινές τροφές σας είναι και το διατροφικό προφίλ της σοκολάτας γάλακτος.

Εκτός από τα λιπαρά και τη ζάχαρη, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τη διατήρηση και υποστήριξη της συνολικής υγείας. 450 γραμ. σοκολάτας γάλακτος περιέχει 83mg ασβεστίου, 1mg σιδήρου, 164mg καλίου, 1mg ψευδαργύρου, 86 μονάδες βιταμίνης Α και 2,5 μg μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ.

Πηγές: thefitindian.com Duke University Libraries

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου

Σοκολάτα

Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα

Ιδανική Σοκολάτα-Μαγειρική Gourmet

Ιδιότητες Σοκολάτας στη Μαγειρική

Σοκολάτα Συνδυασμός Μπαχαρικών & Τυριών

Διαφορές Cocoa & Cacao powder

Αντικαθιστώντας το Cocoa με Cacao

Μαγειρική Gourmet Λευκή Σοκολάτα

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος

Ruby Σοκολάτα είναι διαφορετική?

Ruby Σοκολάτα πως Παρασκευάζεται

Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Μαύρη

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Ruby

Λευκή Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας Λευκή

Είδη Σοκολάτας: Ολλανδική

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close