Μαγειρική Gourmet με Καφέ

6 Ιανουαρίου, 2023

Είδη Καφέ

Μαγειρική Gourmet με καφέ Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea coffeechocotea&more.com

Μαγειρική Gourmet με Καφέ. Είδη Καφέ. Ο Καφές στη μαγειρική απογειώνει τη γεύση στα φαγητά που ετοιμάζουμε και τα μετατρέπει σε Gourmet!

Ο όρος gourmet περιγράφει αυτόν που απολαμβάνει το καλό φαγητό και το καλό ποτό. Πιο αναλυτικά περιγράφει την τάση για απόλαυση υψηλής ποιότητας φαγητού, με πολύ καλής ποιότητας πρώτη ύλη. Την σωστή διαχείρησή της πρώτης ύλης, κατά τη διαδικασία παρασκευής μέσω μαγειρικών τεχνικών και της σωστής και δημιουργικής παρουσίασης της.

Ο καφές στη μαγειρική αποτελεί άρτυμα. Ο καφές είναι ένα όξινο συστατικό που μαλακώνει τις ίνες του σκληρού κρέατος και προάγει τη φυσική γεύση του. Το Κυνήγι, η γαλοπούλα, το βοδινό και τα θαλασσινά: χταπόδι και καλαμάρι αποκτούν μεταξένια υφή!

Μαγειρική Gourmet με Καφέ Brasil Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com5

Αντικαθιστά το κρασί ή άλλο αλκοολούχο ποτό σε μια συνταγή και ταιριάζει αρμονικά μαζί του στις μαρινάδες .

Ο Καφές ενισχύει τη γεύση του κρέατος, των πουλερικών, των ψαριών, των θαλασσινών και των λαχανικών.

Τα λαχανικά καρότα και παντζάρια με τον καφέ μαλακώνουν πιο γρήγορα χωρίς να παίρνουν γεύση καφέ. Εμπλουτίζονται όμως με μερικά από τα πολύπλοκα χαρακτηριστικά του καφέ.

Προσθέτει στα φαγητά το ζεστό, γεμάτο άρωμά του και μια ελαφρά καπνιστή και ακαθόριστα πικρή νότα.

Ο καφές στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε Μαρινάδες με Υγρά & Ξηρά Αλείμματα, σε Υγρή Μαρινάδα, σε Ξηρή Μαρινάδα coffee rub, αλλά και σαν απλή προσθήκη σε κλασσικές σάλτσες όπως κοκκινιστού, ψητού, στιφάδου, ραγού, μπολονέζ, σάλτσες για μανιτάρια, βινεγκρέτ κ.ά. των οποίων τη γεύση απογειώνει.

Μαγειρική Gourmet με Καφέ. Είδη Καφέ. Ανάλογα με την συνταγή ο καφές μπορεί να χρησιμοποιειθεί σε διάφορες μορφές:

  1. σε σκόνη: ελληνικός, στιγμιαίος, εσπρέσο ή φίλτρου, τα κατακάθια από τον καφέ φίλτρου.
  2. σε υγρή μορφή: ελληνικός, στιγμιαίος, φίλτρου ή εσπρέσο.

 Ο Καφές ταιριάζει με όλα τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα των οποίων ενισχύει τα αρώματα.

Είδη Καφέ στη Μαγειρική

Μονοποικιλιακός Καφές 100% Arabica single origin στη Μαγειρική

Καφές Arabica Μαγειρική Gourmet με Καφέ Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Μαγειρική Gourmet με Καφέ. Είδη Καφέ. Για ποιούς λόγους να χρησιμοποιήσω Μονοποικιλιακό Καφέ 100% Arabica Single origin? Για τα αρώματα και την οξύτητα!

Οι κόκκοι καφέ 100% Arabica Single origin έχουν γλυκιά, απαλή γεύση και υψηλή οξύτητα. Η υψηλή οξύτητα τους χρησιμεύει στο μαλάκωμα των κρεατικών, πουλερικών και θαλασσινών. Άψητοι οι κόκκοι καφέ Arabica, έχουν άρωμα μπλε βατόμουρου. Μετά το καβούρδισμα το άρωμά τους είναι έντονο με νότες φρούτων και ζάχαρης. Περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών γεύσεων αναλόγως της ποικιλίας και της περιοχής καλλιέργειας τους. Ανάλογα με την χώρα προέλευσης και λόγω του κλίματος ο Καφές 100% Αράμπικα single origin, δίνει διαφορετική γεύση και αρώματα.

Ανάλογα με την συνταγή επιλέγουμε την ποικιλία καφέ, που θα μας δώσει τα κατάλληλα αρώματα για ένα συγκλονιστικό γευστικό αποτέλεσμα.

Ο φρεσκοκαβουρντισμένος καφέ ποικιλίας 100% Arabica Single origin της επιλογής σας, σε κόκκο ή αλεσμένο για την μαγειρική θα δώσει βάθος γεύσης και νοστιμιά στα πιάτα σας. Μπορείτε να αλέσετε τους κόκκους καφέ στο μπλέντερ που θρυμματίζει πάγο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε πιο φρέσκα όλα τα αρώματα τους.

Εξερευνήστε τις Συνταγές μαγειρικής με Καφέ που επιλέξαμε & μαγευτείτε με την απογείωση της γεύσης!!!

Καφές 100% Arabica Single origin

Μαγειρική Gourmet με Καφέ Arabica Kosta Rica Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com2
Καφές Κοστα Ρίκα 100% Arabica Single origin

Ο πιο αρωματικός καφές 100% Arabica Single origin της Κεντρικής Αμερικής έχει προέλευση από την περιοχή Tarrazu της Κόστα Ρίκα . Έχει υπέροχη γεύση σοκολάτας, επίγευση βουτύρου και καταπληκτικό άρωμα από μέλι & ξηρούς καρπούς.

Καφές Cerrado 100% Arabica Single origin

Μαγειρική Gourmet με Καφέ Arabica Brasil Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com3
Βραζιλιάνικος καφές Cerrado 100% Arabica Single origin

Ο Βραζιλιάνικος Καφές Cerrado 100% Arabica Single origin έχει μοναδική σοκολατένια γεύση, με ελαφρό τόνο από καρύδι και ξηρούς καρπούς.

Καφές Κολομβίας 100% Arabica Single origin

Μαγειρική Gourmet με Καφέ Arabica Κολομβίας Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com4
Καφές Κολομβίας 100% Arabica Single origin

Ο καφές Κολομβίας 100% Arabica Single origin με γεύση καφέ και επίγευση καφέ.

Καφές ποικιλίας Robusta

Καφές ποικιλίας Robusta Μαγειρική Gourmet με Καφέ Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Οι κόκκοι Καφέ ποικιλίας Robusta περιέχουν διπλάσια καφεΐνη από τους κόκκους Αrabica. H υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι ιδανική στις συνταγές Ομορφιάς με Καφέ. Οι κόκκοι ποικιλίας Robusta έχουν πικρή γεύση και φέρουν νότες καπνιστού ξύλου και φιστικιών.

Η ποικιλία Καφέ Robusta έχει χαμηλότερη οξύτητα από τον καφέ ποικιλίας Αrabica. Γιαυτό το λόγο δεν ενδύκνειται για το μαλάκωμα των κρεατικών πουλερικών κλπ.

ΣυντάκτηςΔήμη Κουλιστανίδου

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close