Οφέλη του Καφέ

30 Μαΐου, 2023
Οφέλη Καφέ Μαγειρική Gourmet με Καφέ Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Οφέλη του Καφέ. Βασικό χαρακτηριστικό του καφέ, η καφεΐνη και η μεγάλη περιεκτικότητά του σε περισσότερες από 1.000 αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι κύριες αντιοξειδωτικές ουσίες του καφέ, ανήκουν στην κατηγορία των πολυφαινολών: τα διτερπένια (καφεστόλη και καχεόλη) και τα χλωρογενικά οξέα.

Η καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών μέσω της διατροφής μας, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας. Tα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και τα κύτταρα από την απόπτωση. Καθυστερούν τον κυτταρικό θάνατο και είναι γνωστά για τη δράση τους κατά της “οξείδωσης” του σώματός μας. Τα αντιοξειδωτικά αφοπλίζουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες. Η έλλειψή τους συμβάλλει στην εμφάνιση νοσημάτων π.χ καρδιαγγειακά, καρκίνος, διαβήτης τύπου 2, κ.ά. και στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες π.χ νόσος Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ (1Trusted Source2Trusted Source3Trusted Source4Trusted Source).(56Trusted Source7Trusted Source).

Οφέλη του Καφέ. Ο καφές είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αρκετά ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των υδροκινναμικών οξέων και των πολυφαινολών.
Τα υδροκινναμικά οξέα είναι πολύ αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες (8Trusted Source)(9Trusted Source10Trusted Source11Trusted Source12Trusted Source).

Έρευνα που διεξήχθη στη Νορβηγία, έδειξε ότι η βιοδιαθεσιμότητα των αντιοξειδωτικών, που προσλαμβάνουμε από τον καφέ είναι υψηλή, με μεγάλη ευκολία στην απορρόφησής τους. Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα, συνεισέφερε κατά 64% στην συνολική καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών, (13Trusted Source17Trusted Source). Τα φρούτα και τα λαχανικά συνεισφέρουν στην συνολική καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών με 10% και 2,3% αντίστοιχα!

Μελέτες από την Ισπανία, την Ιαπωνία, την Πολωνία και τη Γαλλία κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Ο καφές είναι μακράν η μεγαλύτερη διατροφική πηγή αντιοξειδωτικών.  (14Trusted Source16Trusted Source18Trusted Source19Trusted Source20Trusted Source21Trusted Source).

ΣυντάκτηςΔήμη Κουλιστανίδου

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close