Κακάο & Σοκολάτα: Πολύτιμα Συστατικά

5 Ιανουαρίου, 2024

Κακάο & Σοκολάτα: Πολύτιμα Συστατικά. Το Κακάο και η Σοκολάτα περιέχουν πολύτιμα και μοναδικά συστατικά τόσο για την Ομορφιά του δέρματος στο πρόσωπο και σώμα εξωτερικά, όσο και για την τόνωση του οργανισμού εσωτερικά.

Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία

Κακάο & Σοκολάτα: Πολύτιμα Συστατικά. Περιέχουν Σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και λίγο νάτριο απαραίτητα για τη δερματική υγεία και την υγεία του οργανισμού συνολικά.

Βιταμίνες

Κακάο & Σοκολάτα: Πολύτιμα Συστατικά. Περιέχουν τις βιταμίνες C D E.

Βιταμίνες στη Σοκολάτα Ομορφιά με Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com
Οι βιταμίνες στο Κακάο & στη Σοκολάτα

Βιταμίνη C Παρέχει στο δέρμα αντιγηραντική προστασία και βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου. Αποτελεί ασπίδα στην οξείδωση των ελεύθερων ριζών, επιβραδύνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

Βιταμίνη D Σημαντική για την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας, των νυχιών, των μαλλιών και των οστών.

Βιταμίνη E αντιοξειδωτική. Αποτελεί έναν από τους βασικούς συμμάχους εναντίον της γήρανσης διότι, χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού. Επιβραδύνει τα σημάδια της φθοράς του χρόνου, και συμβάλλει στη διατήρηση των υγιών ιστών της επιδερμίδας. Προσφέρει οξυγόνωση και αναγέννηση του δερματικού ιστού, βελτίωση της μικροκυκλοφορίας. Δρα κατά της πρόωρης δερματικής γήρανσης και ρυθμίζει την παραγωγή των ελεύθερων ριζών. Δίνει ελαστικότητα, υγρασία και βοηθά στην ομαλή κερατινοποίηση των κυττάρων της κερατίνης στιβάδας.

Πολυφαινόλες  

Κακάο & Σοκολάτα: Πολύτιμα Συστατικά. Περιέχουν Πολυφαινόλες που προσφέρουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση.

Αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες παρεμποδίζουν την αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος, τη παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου.

Εξαιρετική αντιγηραντική δράση στην αποκατάσταση της γήρανσης του δέρματος. Στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, στην αποκατάσταση του χαλαρού δέρματος και στην ενίσχυση της ελαστικότητάς του.

Πολύτιμα συστατικά της Σοκολάτας Ομορφιά με Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Η συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στους κόκκους κακάο είναι διπλάσια από ότι στο κόκκινο κρασί. Τριπλάσια από ότι στο πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ότι στο μαύρο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά προφυλάσσουν από το καρκίνο του δέρματος. Προσφέρουν στο δέρμα και στον οργανισμό πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καλή διάθεση και αίσθηση ευεξίας.

  • Φλαβονοειδή: Προωθούν την φυσική αποστράγγιση της κατακράτησης του νερού, την αποβολή των τοξινών και διασπούν την κυτταρίτιδα.
  • Θεοβρωμίνη Καφεΐνη και Τανίνη: επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Δρουν ως διεγέρτες και παράγοντες μείωσης του υπερβολικού βάρους και της κυτταρίτιδας. Συγχρόνως διεγείρουν την αιματική κυκλοφορία και την αποβολή των τοξινών. Τέλος η καφεΐνη ακόμη συσφίγγει την επιδερμίδα.
  • Βούτυρο κακάο: αποτελείται από παλμιτικό και ελαϊκό οξύ. Ενυδατώνει, θρέφει, διεγείρει την ανανέωση  των κυττάρων, μαλακώνει το δέρμα και του προσφέρει λάμψη και ακτινοβολία νεότητας. Μειώνει την εμφάνιση των ουλών και ραγάδων και προφυλάσσει το δέρμα των εγκύων από τη δημιουργία ραγάδων.
  • Σεροτονίνη και Τρυπτοφάνη: Η Σοκολάτα και ειδικά η μαύρη είναι πλούσια σε ατόφια  σεροτονίνη. Η Σεροτονίνη προκύπτει από τον μεταβολισμό του απαραίτητου αμυνοξέως Τρυπτοφάνη. Η σεροτονίνη είναι μία χημική ουσία του ανθρώπινου  σώματος που δρα ως νευροδιαβιβαστής και σαν ορμόνη του Κεντρικού Νευρικού  Συστήματος. Η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει με αντικαταθλιπτικό αποτέλεσμα,  το δίκτυο των νευροδιαβιβαστών. Δηλαδή των χημικών αγγελιοφόρων του εγκεφάλου, που  λειτουργούν μεταφέροντας ηλεκτρικά μηνύματα ανάμεσα στους νευρώνες του. Αυτά τα  μηνύματα προκαλούν τις αλλαγές στις αισθήσεις και τα αισθήματα που νοιώθουμε.

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου

Αισθητικός Dpl Cidesco

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close