Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

21 Μαρτίου, 2023
Μαύρη Σοκολάτα Cacao Οφέλη Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea coffeechocoteabeauty.com

Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας. Η σοκολάτα Cacao προσφέρει αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει επιδείξει θετικά αποτελέσματα, με πολλά οφέλη για την Υγεία, την Αντιγήρανση & την Ομορφιά. Η μαύρη σοκολάτα έχει ωραία γεύση και προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Είναι πολύ γοητευτική και ευχάριστη.

Μαύρη Σοκολάτα Cacao Οφέλη Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea coffeechocoteabeauty.com2

Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο-Cacao να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών: επικατεχίνης, κατεχίνης και προκυανιδίνων. Τα συστατικά αυτά έχουν αντιοξειδωτική δράση. Παρεμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών. Έτσι προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες, την απόφραξη των αρτηριών και τη πρόωρη γήρανση. Τα φλαβονοειδή βοηθούν και στην προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα.

Η  μαύρη σοκολάτα Cacao περιέχει μια χημική ουσία την Τρυπτοφάνη. Η Τρυπτοφάνη βελτιώνει την λειτουργία  του εγκεφάλου και δημιουργεί αίσθηση ευεξίας ευτυχίας και ενθουσιασμού.

Περιέχει ακόμη διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένα μεταβολίτη της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Εκκρίνει και την ουσία σεροτονίνη, μια ουσία που έχει αντικαταθλιπτική δράση.

Μαύρη Σοκολάτα Cacao Οφέλη Αντιοξειδωτικά Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία

Αντιοξειδωτικά

Μαύρη Σοκολάτα Οφέλη Υγείας. Η Μαύρη Σοκολάτα Cacao περιέχει αντιοξειδωτικά όπως η ρεσβερατρόλη και η κερσετίνη, που υπάρχουν τόσο στο  μαύρο τσάι όσο και στο κρασί, σε πολλαπλάσια ποσότητα. Έτσι μειώνει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος, εξισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερόλης και αποτρέπει τη θρόμβωση του αίματος. Προσφέρει σημαντική βοήθεια στη θεραπεία της αναιμίας, της νεφρολιθίασης και προωθεί την καλή πέψη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει το βρογχικό άσθμα, επιταχύνει την επούλωση και διαχειρίζεται την παχυσαρκία. Τελευταίες μελέτες αποδεικνύουν ότι επιβραδύνει την πτώση της νευρικής δραστηριότητες που συμβαίνει με την ηλικία. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τα βαρέα μέταλλα.

Βιταμίνες Μέταλλα Ιχνοστοιχεία στη Σοκολάτα Cacao

Η μαύρη σοκολάτα Cacao περιέχει τις Βιταμίνες C, D, E.

Βιταμίνες στη Σοκολάτα Ομορφιά με Σοκολάτα Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία: σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, ασβέστιο και λίγο νάτριο απαραίτητα για τη δερματική υγεία και την υγεία του οργανισμού συνολικά.

Μαύρη Σοκολάτα Cacao Οφέλη Μέταλλα Ιχνοστοιχεία Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com4

Η μαύρη σοκολάτα Cacao περιέχει και ολεϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ ωφέλιμο για τον οργανισμό. Το ολεϊκό οξύ υπάρχει στο ελαιόλαδο και αυξάνει τα επίπεδα στην καλής HDL χοληστερόλης.

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου

Σοκολάτα

Μαγειρική Gourmet με Σοκολάτα

Ιδανική Σοκολάτα-Μαγειρική Gourmet

Ιδιότητες Σοκολάτας στη Μαγειρική

Σοκολάτα Συνδυασμός Μπαχαρικών & Τυριών

Διαφορές Cocoa & Cacao powder

Αντικαθιστώντας το Cocoa με Cacao

Μαγειρική Gourmet Λευκή Σοκολάτα

Ruby Σοκολάτα είναι διαφορετική?

Είδη Σοκολάτας: Ruby

Ruby Σοκολάτα πως Παρασκευάζεται

Είδη Σοκολάτας: Μαύρη

Λευκή Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Ruby Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Σοκολάτα Γάλακτος Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας: Γάλακτος

Λευκή Σοκολάτα Οφέλη Υγείας

Είδη Σοκολάτας Λευκή

Είδη Σοκολάτας: Ολλανδική

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close