Τσάι Οφέλη Υγείας

21 Φεβρουαρίου, 2023

Αντιοξειδωτικά στα φύλλα Τσαγιού

Τσάι Οφέλη Υγείας Συνταγές Μαγειρικής Ποτών & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα & Τσάι Recipes for Cooking Beverages & Beauty cookcoffeechocoteabeauty.com

Φλαβονοειδή

Τσάι Οφέλη Υγείας. Τα φύλλα του Τσαγιού περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά τα φλαβονοειδή.  Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι τα φλαβονοειδή, τα οποία είναι πολυφαινολικές ενώσεις, παρουσιάζουν αντιοξειδωτική δράση.

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν το σώμα, την υγεία και το δέρμα όταν τα επίπεδά τους φτάσουν πολύ ψηλά. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που επιτίθενται σε άλλα μόρια στο σώμα, και οδηγούν σε κυτταρική βλάβη. Τα αντιοξειδωτικά αναστέλλουν τις αντιδράσεις οξείδωσης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, αποτρέποντας έτσι τη βλάβη των κυττάρων και των ιστών.

Τσάι Οφέλη Υγείας Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com4

Ανάλογα με το περιβάλλον καλλιέργειας, την επεξεργασία και τη μέθοδο παρασκευής του Τσαγιού, είναι και ο τύπος και η ποσότητα των φλαβονοειδών που περιέχει. Το πράσινο Τσάι περιέχει ως επί το πλείστον απλά φλαβονοειδή τις κατεχίνες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το μαύρο τσάι περιέχει πιο σύνθετες ποικιλίες τις θεαφλαβίνες και θεαρουβιγίνες.

Τσάι Οφέλη Υγείας Συνταγές Μαγειρικής Ποτών & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα & Τσάι Coffee Chocolate Tea & More Recipes for Cooking Beverages & Beauty cookcoffeechocoteabeauty.com

Πολυφαινόλες

Τσάι Οφέλη Υγείας. Τα φύλλα τσαγιού είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά. Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν την πρόωρη γήρανση των κυττάρων του δέρματος. Καταπολεμούν τη χαλαρή επιδερμίδα τα σημάδια γήρανσης και προσφέρουν παράλληλα ελαστικότητα, αναζωογόνηση και λαμπερό δέρμα.

Το πράσινο τσάι είναι ο ιδανικός σύμμαχος για το μικτό, λιπαρό και ώριμο δέρμα. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν το δέρμα και το κάνουν λιγότερο αντιδραστικό.

Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά. Προστατεύουν τα κύτταρα από τη φυσιολογική και συγχρόνως καταστροφική φυσιολογική διαδικασία το “οξειδωτικό στρες” με άλλα λόγια τη γήρανση. Το οξυγόνο είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή, η οξείδωση όμως παράγει ελεύθερες ρίζες.

Στα χωρίς ζύμωση φρέσκα φύλλα τσαγιού, οι πολυφαινόλες υπάρχουν ως μια σειρά χημικών ουσιών τις κατεχίνες.

Τσάι Οφέλη Υγείας Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com3

Περιλαμβάνουν τη γαλλοκατεχίνη (GC), την επιγαλλοκατεχίνη (EGC), την επικατεχίνη (EC), τη γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCg) και τη γαλλική επικατεχίνη (ECg). Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν, ότι κάθε είδος, έχει διαφορετικές ιδιότητες σε σχέση με την υγεία του οργανισμού. Πληθυσμιακές έρευνες δείχνουν ότι οι κατεχίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης βασικών νοσημάτων, που πλήττουν τον γενικό πληθυσμό, π.χ οι καρδιαγγειακές νόσοι, τα εγκεφαλικά, ο καρκίνος, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Θεανίνη ή Θειανίνη – L-Theanine

Αντιοξειδωτικά στα φύλλα Τσαγιού. Η Θεανίνη ή L-Theanine είναι ένα φυσικό χωρίς πρωτείνες αμινοξύ στα φύλλα του τσαγιού. Αποδεδειγμένα μειώνει το ψυχικό και σωματικό στρες, πολύ σημαντικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της ακμής.

Τσάι Οφέλη Υγείας Συνταγές Μαγειρικής & Ομορφιάς με Καφέ Σοκολάτα Τσάι Cooking and Beauty recipes with coffee chocolate & tea cookcoffeechocoteabeauty.com

Η Θεανίνη ή Θειανίνη L-Theanine ανακουφίζει από το άγχος, προωθεί τη χαλάρωση δεν φέρνει υπνηλία και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου και την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Επιδρά θετικά στη συγκέντρωση της προσοχής, την πνευματική διαύγεια και αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Ο συνδυασμός L-θεανίνης και καφεΐνης προάγει ταχύτερες γνωστικές ικανότητες.

Τα υψηλά επίπεδά της L-θεανίνης είναι υπεύθυνα για τη γεύση umami -αλμυρή- ορισμένων πράσινων τσαγιών.

Συντάκτης: Δήμη Κουλιστανίδου Αισθητικός Dpl Cidesco

Ομορφιά με Τσάι

Ομορφιά με Τσάι Βιταμίνες & Μέταλλα

Like
Close
Copyright © 2023 Cook Coffee Chocolate Beauty – cookcoffeechocoteabeauty.com. Developed by Web Wars Web Design
Close